Ηράκλειο: Καρέ – καρέ η διάσωση 75χρονης αγνοούμενης από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού (φωτο)

φωτο: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών

Την Κυριακής 14/07/24 εντοπίστηκε η αγοούμενη από 14 Εθελοντές Σαμαρείτες, οι οποίοι μετά από την επιτόπια παρουσία, με τους συγγενείς της αγνοούμενης, στον τόπο που χάθηκε ανέλυσαν και εκτίμησαν τις πιθανότητες της κατεύθυνσης της.

Οι Εθελοντές ξεκίνησαν πρωί – πρωί την επιχείρηση  “σαρώνοντας” την περιοχή που πιθανολογούσαν, σύμφωνα με την εκπαίδευση τους και την κλινική κατάσταση της Ζ.Ε., ότι μπορούσε η αγνοούμενη να βρεθεί.

Σε λιγότερο από μια ώρα από τότε που ξεκίνησε η σάρωση,  οι Εθελοντές Σαμαρείτες βρήκαν την αγνοούμενη καλά στην υγεία της αλλά εμφανώς εξαντλημένη, μόλις 700m περίπου από το σπίτι της, ξαπλωμένη σε ένα λιόφυτο.

Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ ενώ λόγω της ψυχικής κατάστασης της παθούσας κλήθηκε να έρθει κοντά στο σημείο ο ανιψιός της και βρέθηκαν δίπλα της οι πιο έμπειροι Εθελοντές για να της δώσουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να προσέλθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την άμεση μεταφορά της σε νοσοκομείο για τις περαιτέρω εξετάσεις.

Οι φωτογραφίες και όλο το ιστορικό από τους ερυθροσταυρίτες των Μοιρών:

φωτο: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό Τμήμα Μοιρών

Ανεύρεση της αγνοούμενης Ζ.Ε. στον Κόκκινο Πύργο Δ. Φαιστού!!

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός , από το έτος ίδρυσης του το 1877, επιτελεί σύνθετο και πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο, κινητοποιώντας το αίσθημα της αλληλέγγυας συλλογικής προσπάθειας για να προσφέρει ανακούφιση στον ανθρώπινο πόνο.

Με το ίδιο αίσθημα αλληλεγγύης, ως αρωγοί στις κρατικές αρχές, ξεκίνησε η αποστολή έρευνας και διάσωσης, της 75χρονης Ζ.Ε., στην κλήση που δέχτηκε το Τμήμα Μοιρών του Ε.Ε.Σ. από συγγενείς της αγνοούμενης χτες βράδυ, Σαββάτο 13 Ιουλίου.

Η εξέλιξη των γεγονότων δικαίωσε, κατά κάποιο τρόπο, αυτά που πιστεύουν, εκπαιδεύονται και αγωνίζονται στο πεδίο καθημερινά, εκατομμύρια Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού σε όλο τον κόσμο.

Το χρονικό:

Το Σάββατο το βράδυ και ώρα 21:20 περίπου ελήφθη mail στο οποίο ζητήθηκε η συνδρομή των Εθελοντών στην επιχείρηση έρευνας της ηλικιωμένης αγνοούμενης.

Άμεσα πάρθηκαν οι υπηρεσιακές εγκρίσεις που απαιτούνται και ειδοποιήθηκε η ηγεσία των Εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος Μοιρών Ε.Ε.Σ. για εξαφάνιση 75χρονης, μάλλον από το πρωί-μεσημέρι της Παρασκευής, με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα από το σπίτι όπου διέμενε με συγγενείς της, στον οικισμό του Κόκκινου Πύργου Δήμου Φαιστού.

Αμέσως μετά, το ίδιο βράδυ, ακολούθησε η λήψη πρόσθετων πληροφοριών δια ζώσης από την ηγεσία των Εθελοντών Σαμαρειτών από συγγενικά πρόσωπα της αγνοούμενης που διέμεναν μαζί της και ξεκίνησε η διαδικασία κινητοποίησης των Εθελοντών του Σώματος με σκοπό η πρώτη ομάδα να ξεκινήσει στις 07:00 το πρωί της Κυριακής 14 Ιουλίου.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ξεκίνησε όντως το πρωί της Κυριακής από 14 Εθελοντές Σαμαρείτες, οι οποίοι μετά από την επιτόπια παρουσία, με τους συγγενείς της αγνοούμενης, στον τόπο που χάθηκε ανέλυσαν και εκτίμησαν τις πιθανότητες της κατεύθυνσης της. Οι Εθελοντές ξεκίνησαν την επιχείρηση άμεσα “σαρώνοντας” την περιοχή που πιθανολογούσαν, σύμφωνα με την εκπαίδευση τους και την κλινική κατάσταση της Ζ.Ε., ότι μπορούσε η αγνοούμενη να βρεθεί.

Σε λιγότερο από μια ώρα από τότε που ξεκίνησε η σάρωση, το «θαύμα» έγινε και οι Εθελοντές Σαμαρείτες βρήκαν την αγνοούμενη καλά στην υγεία της αλλά εμφανώς εξαντλημένη, μόλις 700m περίπου από το σπίτι της, ξαπλωμένη σε ένα λιόφυτο. Άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ ενώ λόγω της ψυχικής κατάστασης της παθούσας κλήθηκε να έρθει κοντά στο σημείο ο ανιψιός της και βρέθηκαν δίπλα της οι πιο έμπειροι Εθελοντές για να της δώσουν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να προσέλθει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την άμεση μεταφορά της σε νοσοκομείο για τις περαιτέρω εξετάσεις κλπ…

Επανάληψη, μητέρα μάθησης…

Οι περιπτώσεις που το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχει κληθεί για συνδρομή σε διάφορες περιπτώσεις ως αρωγός στον κρατικό μηχανισμό είναι πάμπολλες. Σε όλες τις περιπτώσεις είναι τόσο αγαστή η συνεργασία μεταξύ των φορέων που πλέον οι αρχές εμπιστεύονται τους Εθελοντές Διασώστες. Η άρτια εκπαίδευση και η ανιδιοτελής αγάπη σε αυτό που οι Εθελοντές πράττουν με την καρδιά τους μπορούν και κάνουν τη διαφορά. Γιατί χωρίς το ένα από τα δύο συνθετικά το αποτέλεσμα θα ήταν ελλιπές. Και ο Εθελοντισμός χρειάζεται και τα δύο.

Είναι δύσκολο να είσαι διασώστης, είναι δύσκολο να κάνεις έρευνες αγνοουμένων όταν οι ελπίδες σβήνουν με το χρόνο, πρέπει όμως να το κάνεις. Και ότι κάνεις να το κάνεις με αγάπη. Αξίζει όμως γιατί πληρώνεσαι με αυτό που δεν αποτιμάται εύκολα. Ένα «ευχαριστώ» και ένα χαμόγελο.

Είναι δύσκολο, μα και τόσο όμορφο, να είσαι Εθελοντής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί